Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Stjärnenatt

Stjärnenatt

Hardcover book.

Good Condition. Mirando. uppl.1. 2013. 128 s. mindre bruksslitage, namnad i försättsblad.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789198139600
Title
Stjärnenatt
Author
Liao, Jimmy
Publisher
Bokförlaget Mirando
Year of release
2013
No of pages
128 pages
Binding
Inbunden
Size
195 x 267 mm Spine width 15 mm
Weight
687 g
Language
Svenska
Description
Hennes föräldrar är så upptagna med sitt och i skolan kan vad som helst hända Flickan längtar efter sin morfar. Men han är mycket sjuk och kommer snart att dö. Mitt i julaftonsnatten ringer telefonen och alla vaknar. Om det ändå bara var en mardröm, som gick att vakna upp ur, tänker flickan.

Samma natt börjar snön falla. Flickan ser ut genom fönstret och upptäcker plötsligt en pojke därute, mitt på grannens tak. Han ser så glad ut, småsjunger och tittar upp mot natthimlen och det mjuka snöfallet.

Några dagar senare börjar pojken från taket i flickans klass. Hon känner genast igenom honom, men i skolan är han alldeles tyst. Han pratar inte med någon och ganska snart börjar de andra barnen att reta honom. Flickan ser vad som händer och till sist får hon nog - all hennes ilska väller fram! Hon förvandlas bokstavligen till ett stort, rött monster och tar pojken i försvar.

Efteråt är flickan och pojken oskiljaktiga och de bestämmer sig för att rymma. När de en sen kväll lyckas smita upp på taket till ett förbiilande tåg, blir det början på en magisk färd genom ett stjärngnistrande nattlandskap. De kommer till sist fram till ett hus högt uppe i bergen, där flickans morfar tidigare bodde.

Stjärnenatt är skapad av JIMMY LIAO, en flerfaldigt prisbelönt bilderboksberättare från Taiwan. Boken har översatts till ett flertal språk och sålts i stora upplagor. Det finns även en uppmärksammad film baserad på boken.