Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Den ekonomiska terrorn

Den ekonomiska terrorn

Softcover book. Norstedts. 1 ed. 1998. 166 pages.

Fine Condition. Mycket fint exemplar. Oläst. Något blekt rygg, för övrigt i nyskick. Ägarsignatur på främre pärmens insida.

Forresters essä Den ekonomiska terrorn (l´horreur économique) har översatts till nitton olika språk. I Frankrike och Tyskland har den sålts i en halv miljon exemplar. Boken har fått ett genomslag som är helt häpnadsväckande vad gäller en pamflett på 160 sidor. Utan tvivel har Forrester vidrört en nerv i samhällskroppen.

Vad är det då hon säger? Hon är rasande. I kapitel efter kapitel utslungas anklagelser med en häftighet och förtvivlan man knappast brukar finna i debattböcker om ekonomi. Hon skriver helt medvetet i J´accuse-traditionen: och hennes vrede är långt ifrån bara hennes egen. Hon skriver om arbetslösheten - den arbetslöshet som håller på att riva sönder Europas välfärdsstater, som släpper fram fascismen och förstör ett omätbart antal liv.

"Den ekonomiska terrorn" är uttryck för en stor vrede, och bokens tonfall kan säkert vändas mot den. Men vreden är bokens ärende. Miljoner, för att inte säga miljarder, människor upplever sig sitta fast i en ekonomisk modell som skapar ofattbara rikedomar samtidigt som den utarmar köpkraften hos den överväldigande majoriteten, som finner sig vara osynliggjord och ointressant för världsekonomins aktörer - som såväl arbetskraft som "köpare".

Det här är ingen hemlighet. Ändå lyckas denna vrede sällan bli synlig i de ekonomiska analyserna, i ledarsidornas kommentarer eller ens i politiken. Ändå håller den på att växa till en av världens starkaste politiska krafter, utan att finna en riktning eller ett politiskt forum. Förord av Agneta Stark.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789113003085
Title
Den ekonomiska terrorn
Author
Viviane Forrester
Publisher
Norstedts
Year of release
1998
No of pages
166 pages
Binding
Häftad
Weight
243 g
Language
Svenska